LECTURA: Copilul special. Volum I – Capitolul 2

0
552

LECTURA: Eva Ancuța Hamza

(redactor Editura QUARTO)

 

 

La început îmi era foarte greu să spun cuiva că am nevoie de ajutor. Pur și simplu mă închideam în mine, nu vorbeam cu nimeni și mă simțeam deconectată de toată lumea din jurul meu. A fost un lucru bun, totuși. Am învățat să cer ajutor, să recunosc persoanele în care pot avea încredere și la care pot apela cu încredere oricând am nevoie. E ceea ce se cheamă vulnerabilizare. Aș spune că în spatele unui copil special fericit, stă o mamă care a învățat să fie vulnerabilă față de persoanele importante din viața ei.

 

 

Termenul de vulnerabilitate e puternic promovat de Brene Brown. „A fi vulnerabil” nu este echivalent cu „a fi slab”, ci cu a avea curajul să te deschizi față de persoanele importante din viața ta. E important să creăm legături puternice și autentice cu persoanele deosebite din viața noastră. Să stau într-un colț și să-mi plâng de milă nu poate fi în ajutorul meu niciodată. Pot să trag un plâns zdravăn în intimitatea mea ca apoi să merg și să caut soluții și ajutor la oamenii dragi sufletului meu.

Apoi, cu timpul, am învăţat câteva lucruri importante: fiecare om vine pe Pământ pentru a primi nişte lecţii, pentru a se „îmbogăţi” spiritual şi pentru a-şi atinge potenţialul maxim pentru care a venit. Aşadar, am înţeles, că am venit să primesc nişte lecţii de la copilul meu iar copilul meu m-a ales pentru că ştia că eu pot să îl ajut să îşi atingă potenţialul maxim. Eu învăţ zi de zi de la copilul meu şi mă simt onorată şi datoare să fac tot ce pot pentru a-l ajuta să se dezvolte la maximum.

Previous articleSfaturi practice logopedice pentru părinți. Volumul II – Capitolul 1
Next articleLECTURA: Tulburarile de deglutitie. Volumul 2 – Capitolul 2
Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează. Îmi doresc să fiu aproape de părinți care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here